Bloggnorge.com // Livet med hest
Start blogg

Livet med hest

wherever you go, go with all your heart

En fantastisk tid i møte!

Kategori: Uncategorized | 1 kommentar » - Skrevet fredag 27. oktober , 2017 kl. 10:28

Jeg starter denne bloggen fordi jeg ønsker å følge med på og loggføre fremgang/endringer i treningen på en islandshest vi akkurat har kjøpt. Han heter Odin, og er 8 år gammel (født i 2009). Jeg vet ikke så mye om hans tidligere liv, annet enn fra forrige eier. Hun har hatt han i ca. to år – men hadde ikke tid og tålmodighet lenger nå til å jobbe med han. Det har seg slik at selv om Odin er 8 år – er han foreløpig 4 år i hodet. Søt er han, men trenger litt oppdragelse. Den største utfordringen med han er at han forbinder frem (press fra sjenkler) som noe negativt. Så han vil ikke på tur. Da blir han frustrert, truer med biting, pisking med hale, spark, bukk og steiling. Jeg hadde heller ingen planer om å kjøpe hest – men når jeg så at Odin skulle selges, gikk jeg MANGE timer med meg selv (og alle rundt meg) for å gjøre denne drømmen til en virkelighet – egen hest! Det var mange følelser den neste uken!

Tiden og treningen med Odin, startet offisielt 18.oktober 2017

Kommer til å skrive litt her om fremgangen – det blir nok mange skritt frem , og mange tilbake. Det viktigste er og ikke gi seg – behandle han med respekt og rettferdighet.

Når dette innlegget skrives, er vi godt inne i 2. uka med trening og det å bli kjent med hverandre. Og vi har kommet langt allerede! Første gangen jeg tok høvene hans, lente han seg imot meg – nå løfter han nesten uten at jeg tar i han!

Han søker meg som leder, og har nå akseptert meg. Det er stas! Jeg har sittet på ryggen hans også – mest med korte, positive turer hvor han bestemmer fart og innhold egentlig ;) Dette merker jeg er noe han setter pris på. Uvaner plukker vi av senere.

De to dagene med mest fremgang – var leietur på onsdag – hvor vi gikk i skogen i søle, vann og kvast. Han bestemte tempo, og fikk gresse så mye han ville. Da knyttet vi sterke bånd – Odin & meg <3 . Han respekterte også min «space», og jeg hans. det gikk over all forventning!

Og i går prøvde jeg å gå ved siden av han på bakke, med føring av tøyler og press fra siden for å simulere sjenkelbruk. Dette satte han ikke så mye pris på i begynnelsen, men etter ca. 5 min tok han greia! Mye ros ved frem. Irettesetting ved trulser om biting. Han var en stjerne! Og han syntes det var gøy!

Satte meg også oppå ryggen hans igjen i går, med en person som støtte foran gående, gikk helt supert! Flere runder – OG med stopp og start!

Kjapp summering av de første to ukene : vi har kommet langt allerede! Gleder meg til tiden fremover med Odin <3

Er han ikke en kjekkas!? Vakker syntes jeg selv :)

 

Annonser

Kommentarer

  1. Sylvi sier:

    Følger dere! Det blir altoppslukende med en unge til😜 Lykke til, Lena!❤️

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge.[dått]com.