Bloggnorge.com // Livet med hest
Start blogg

Livet med hest

wherever you go, go with all your heart

Første privattime

Kategori: Uncategorized | 0 kommentarer » - Skrevet fredag 8. desember , 2017 kl. 23:20

Jeg syntes hele tiden jeg har innlegg om hvor fint det går, og fremgangen Odin har! Men det er jo slik det er! Og idag var ikke noe unntak.

Hadde første privattime idag – heldige oss sammen med Ulla. Skal si hun er dyktig! Rolig, bestemt og rettferdig.  Akkurat slik vi vil ha det rundt Odin 😄. Fortalte henne hva jeg godt kunne tenkt meg å få til med Odin. For til nå har «frem» vært det viktigste.  Men nå er det på tide og oppdra karen. Og få han til å respektere og lytte til meg som rytter. Og det er ikke bare han som må lære, det må jammen meg hun som sitter oppå også! For noe teknisk god rytter er jeg ikke, har vel mer bare jobbet med strømmen. Så nå må jeg lære slik at jeg kan lære Odin. Og han kan en hel del ting han 😊. Så nå legger vi spark, hopp og forsøk på biting, til siden – vi blåser litt idet – eller aksepterer at det er en del av Odin sin personlighet for øyeblikket. Også må jeg få han til å gå dit jeg vil, ikke hva han bestemmer seg for når han er lei. Det startet jo egentlig bra, men etterhvert ble det litt skjening inn mot midt, ikke ut på spor …slik som han pleier. Ulla lærte meg «å lukke og å åpne dører» noe jeg likte veldig godt å bruke som teknikk for å huske. Så når Odin skjener ut eller går en annen vei, må jeg lukke og åpne dører, samt gi press på riktige steder. Dette krever enormt mye av meg som rytter , alle disse finjusteringene – spesielt når Odin går litt vimete og alle veier. Men skal si det gikk bra etterhvert! Jada, han lagde litt drama, men ikke så lenge om gangen før han ga etter og gjorde som han fikk beskjed om!

Det gikk fra ikke på spor, skjente til midt, søkte til Ulla, snu vei…..TIL : gikk som en prest på spor, til og med på is, i vann og heeeeeeelt ut i hjørner. Han snudde vei når jeg ba han. Og jeg vant når han plutselig brakk av til en annen vei. Når jeg gjorde det riktig, gikk han som en prins! Men å holde fokuset på hvilke dører som skal lukkes, åpnes og hvilket press man skal gi, krever enorm innsats! Må øve mer! Gleder meg allerede til neste gang! En heeeeel time fikk vi sammen med Ulla – helt fantastisk. Det gikk over all forventning. Og flere timer med Ulla skal vi absolutt ha! Det blir bare så gøy!

Annonser

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge.[dått]com.