Bloggnorge.com // Livet med hest
Start blogg

Livet med hest

wherever you go, go with all your heart

Oh my – plutselig hadde jeg behovet!

Kategori: Uncategorized | 0 kommentarer » - Skrevet torsdag 19. mars , 2020 kl. 10:29

 

 

Ja, så uendelig mye har skjedd siden sist jeg brukte denne bloggen… Og det meste på godt. På det personlige plan, har jeg hatt en del utfordringer, men har begynt å roe seg ned litt nå.  På hestefronten er det bare gladmeldinger! Vi har kjøpt shettis til Ida, Bombus, som hun hadde jobbet en del med allerede og vi kjente, og som var Odin sin kamerat . Så det er stor stas! Ida trener han så urolig godt! Vi har også måttet flytte hestene. De fungerte ikke lenger i stor flokk. Vi har kommet til ett fantastisk sted, rene idyllen! Og hestene våre storkoser seg, og har blitt rolige og trygge på seg selv <3 Det er helt elsk. Odin har lagt på seg 70 kg, og Bombus likedan’ish tenker jeg.

Både Ida og meg tenker mye på det å trene riktig, og det har vi fått til nå det siste halve året, etter at vi fikk opp vekten litt. Legger inn noen bilder av før og etter, som alltid er gøy å se! Ida er bare 10 år, men gjør en fantastisk jobb med Bombus. Vi gleder oss til sommerpelsen er her – da ser vi lettere hvor mye muskler som er bygget <3

 

 

Odin ja….han er jo ett eget tema… Sist jeg brukte denne bloggen hadde vi startet eventyret – men ikke kommet så langt. Skal ikke fortelle heeeeele historien her, MEN han har blitt en annen hest! Fra å være stresset, frustrert, sint, brems og rodeohest – er han nå en blid, ivrig, full av gass, glad, lykkelig og en utrolig morsom hest å jobbe med! Når vi gikk ett steg tilbake i starten av 2018, har det KUN gått fremover (vi blir aldri spart for dårlige/vanskelige dager/perioder, men det er ingen), SMÅTT – ja – men hele tiden fremover. Mitt fokus hele veien med han – er små skritt, alltid sette han opp for suksess, motivasjon,  og avslutte en treningsøkt positivt! I begynnelsen var han flinkere fra bakke, enn fra rygg -nå er det omvendt! Han har med meg sluttet og bite, sparke, bukke, og småstaile, og stopper heller og ser bakover når han spør meg om vi kan droppe å gå frem. Dette skjer derimot kun når vi er alene, sammen med noen er han alltid frem nå. Men han reagerer fortsatt på høyt press, og man må gjøre alt riktig med han, men så lenge man gjør det – er han en drøm nå! Og har vært det lenge. Og jeg må sjelden gå av han nå for å få han frem , trenger bare minne han på at det er lurt å ta valgene til en god leder <3  Nå har han mat nok, muskler nok, og energi nok. Og fra å ha en hest som kun sto på bremsen tidligere, har jeg nå måttet finne bremsen sammen med han – ja, hvem hadde trodd det liksom!?

Så eventyret med Odin og meg har nettopp blitt det – ett eventyr ingen trodde skulle få dette utfallet. Det har ikke kommet på bekostning av noe! Det har kostet MYE tid, blod, svette og tårer! Men vi får det til. Det dukker ofte tanker opp, nå som han er så fin, at jeg ikke er flink nok til å ta han videre….men jeg prøver å få bearbeidet de tankene på ett vis, for Odin og meg har valgt hverandre, så det er i grunnen ikke ett tema…forsåvidt. Men jeg må tenke litt mer på den…hehe

 

 

Jeg håper at jeg får skrevet litt jevnlig her fremover (idag ble lunsjpausen min brukt til dette :)), for jeg har ofte behov for å få skrevet ned ting – og kom på at jeg har jo denne bloggen <3 Og det blir fortsatt mest for min egen del – men om du er interessert i å lese og kommentere, er du mer enn hjertlig velkommen til det <3

Annonser

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]bloggnorge.[dått]com.